Ook dit jaar meet Omnext de software introductieprojecten van alle eerstejaars informatica studenten met de Omnext® Fit test. Dit is door de Universiteit verplicht gesteld aan de studenten en op deze manier leren de studenten over softwarekwaliteit, hoe deze gemeten wordt en hoe zij hun eigen code gericht kunnen verbeteren. Tevens maken studenten zo kennis met de gereedschappen die gebruikt kunnen worden bij het meten en borgen van softwarekwaliteit.

Het initiatief komt voort uit een langdurige relatie tussen de Universiteit Utrecht en Omnext. Na een van de gastcolleges die onze collega Dr. Harald Vogt, Principal consultant bij Omnext, met regelmaat aan de Universiteit verzorgt, is in 2018 het idee ontstaan om softwareproducten van studenten door te meten. Na een pilot in 2018, zijn in januari 2019 alle projecten van de eerstejaars studenten doorgemeten.

De docenten van de Universiteit Utrecht zijn enthousiast over de mogelijkheid om studenten automatisch inzicht te geven in de kwaliteit van hun code: “Zowel binnen als buiten de universiteit wordt waarde gehecht het produceren van hoge kwaliteit code. Door de code review door Omnext is dit tastbaar gemaakt voor de studenten.”.

Share This