Bouwen met Mendix? Gebruik de Fit Test!

Fit Test 4 Mendix

Onze analyse: de Omnext Fit Test 4 Mendix, is een objectieve en volledig geautomatiseerde nulmeting van uw Mendix Applicatie Model. Waar liggen de pijnpunten maar ook, waar liggen de mogelijkheden? De test is gebaseerd op Mendix ‘Best Practices’ die in het systeem aangevuld zijn met onze eigen expertise om zo resultaten gelijk in de context van uw bedrijf te kunnen plaatsen. Zoals u het wilt. Uitkomst van de analyse is intelligente informatie om de business te verbeteren: in één upload.

De verschillende opties zijn een Fit Test of een Stay Fit Programma waarbij meerdere Fit Testen na elkaar afgenomen worden. Lees hieronder wat de verschillen zijn.

Bekijk hier de webinar over de Fit Test 4 Mendix van 22 december jl. terug!

Fit test

Wilt u weten hoe fit uw Mendix applicatie is? Of u klaar bent voor de toekomst en of uw software veilig is? Onze oplossing is onze broncode analyse: de Omnext Fit Test. We voeren deze uit en de resultaten blijven een jaar lang beschikbaar. U kunt ook kiezen voor de Fit test Plus, dan ontvang u aanvullend een onafhankelijke expert review door een van onze specialisten. We meten de verschillende gebieden: Onderhoudbaarheid, Veiligheid, Performance en Conventies. Allen gebaseerd op Standards & Guidelines welke opgesteld zijn door de meest ervaren Mendix ontwikkelaars. Automatisch en  geïntegreerd in de broncode analyse.

Stay fit

De meerwaarde van software testen zit verscholen in het continu meten en verbeteren. Een eenmalige test geeft u weliswaar inzichten, meermalige testen geeft vergelijkingsmateriaal. De juiste basis voor continu verbetering. Het Stay Fit programma wordt, net als de eenmalige broncode analyse: de Omnext Fit Test, volledig opgebouwd op basis van Standards & Guidelines en uw eigen business rules. Wij meten wat standaard is, maar ook wat specifiek is voor uw situatie. Dit om tot relevante en objectieve resultaten te komen waarmee u en uw team aan de slag kunnen. Optioneel kunt u een Stay Fit Plus Programma afnemen waarbij vier maal per jaar een onafhankelijke expert review door een van onze specialisten toe wordt gevoegd.
:

Get Fit!

Uit een Fit Test 4 Mendix komt altijd resultaat en advies voort. Het kan best zijn dat uit de resultaten van de Fit Test blijkt dat er meer moet gebeuren dan u aanvankelijk had gedacht. Ook kan het zijn dat u zelf niet de resources heeft om de veranderingen door te voeren. Onze experts kunnen u hierbij helpen! Op basis van de resultaten zullen we concrete verbeteringen doorvoeren.
Specificaties
 • Volledig geautomatiseerd testen van tientallen Best Practices (standaarden en richtlijnen) voor de Mendix MDD
 • Cloud gebaseerde analyse overal en op elk gewenst moment te gebruiken.
 • Het Stay Fit Programma voorkomt het maken van (terugkerende) ‘starters fouten’.
 • Niet zomaar een rapport over abstracte meta-data, maar onthullende informatie voor de ontwikkelaars om daadwerkelijk te verbeteren en zelf te leren.

Afhankelijkheden

 • Mendix versie 6.5 of recentere versies
Functies en beperkingen
 • Dashboard overzicht met alle belangrijke statistieken voor de kwaliteit van al uw applicaties
 • Kwaliteit evaluatie van de toepassing op basis van ISO 25010
 • Controleer uw applicatie ten opzichte van de Mendix Best Practices – Standards & Guidelines ten aanzien van:
  1. Prestaties,
  2. Beveiliging,
  3. Onderhoudbaarheid,
  4. Conventies
 • Trendanalyse
 • Visual afhankelijkheden analyse (applicatie- & moduleniveau)
 • Identificeer klonen in uw toepassing
 • Aantekeningen analyse
Categorieën
 • Performance: de controle op veel voorkomende problemen die apps vertragen of verlammen.
 • Veiligheid: controles op de volledigheid van security model (toegang regels) en op bekende potentiele lekken.
 • Onderhoudbaarheid: controles op best practices met betrekking tot datamodel & modulariteit.
 • Conventies: controles van het model op de naleving van uw map en naamgevingsconventies.
Typisch gebruiksscenario
 • Iedere organisatie waar Mendix applicaties onderdeel zijn van belangrijke bedrijfsprocessen en kwaliteit van applicaties en ontwikkelaars de sleutel is tot het succes. Indien er doorlopend aan uw applicatie wordt ontwikkeld dan is het advies om het Stay Fit Programma te overwegen