Verouderde software zet een rem op digitalisering en innovatie en jaagt overheden en bedrijven op kosten. Dat is de uitkomst van een verkenning door CIO-Platform Nederland, branchevereniging Nederland ICT, INSEIT en NWO. De IT-sector en de Belastingdienst werken aan een oplossing.

 

Ook Omnext is betrokken geweest bij de verkenning van deze Legacy Coalitie, om de complexe en veelzijdige problematiek van de ICT legacy gezamenlijk aan te kunnen pakken. De visie van Omnext op deze problematiek is duidelijk: modernisatie moet! Hoe lastig en ingewikkeld de betreffende trajecten ook zijn, er zijn zat hulpmiddelen om u te helpen in deze processen.

50 Miljoen coderegels

Gesteld wordt dat er elke dag door bedrijven en overheden  circa 50 vijftig miljoen regels softwarecode geproduceerd wordt om diensten en producten te vernieuwen. Door de toenemende digitalisering neemt dit aantal snel toe. Legacy software, zoals verouderde software wordt genoemd, maakt vernieuwing complex, traag en kostbaar. Ook de onoverzichtelijke IT-infrastructuur die veel organisaties hebben overgehouden aan vroegere organisatieveranderingen, zet een rem op digitale innovatie.

Uit de verkenning blijkt dat legacy software op vijf thema’s voor problemen zorgt: software kwaliteit, portfoliomanagement, ketensamenwerking, agile IT en ontwikkeling van het IT-ecosysteem in Nederland.

Lees hier het volledige artikel over de Legacy Coalitie: https://www.dutchdigitaldelta.nl/nieuws/overheid-en-bedrijven-gaan-oude-software-opruimen

Vereiste voor een goede modernisatietraject is het naar boven halen van cruciale informatie uit uw legacy-systeem. Omnext heeft hiervoor onlangs een functionaliteit toegevoegd aan het Omnext Portaal, genaamd Business Rule Mining. Op 30 maart as. vertelt Coen Burki, Principal Consultant bij Omnext, hier meer over in een webinar. Geinteresseerd? Schrijf u hier in!

 

 

 

Share This