Grip houden op uw software

U wilt grip hebben op zaken, om beter te kunnen sturen. U wilt zich niet laten leiden door de huidige mogelijkheden van uw software maar u wilt zelf aan het roer staan. Weten wat er mogelijk is en weten wat er vooral niet mogelijk is. Om dit te weten te komen is het van belang dat u weet wat er in de broncode gebeurt.
Veel organisaties testen software voornamelijk via functioneel testen zonder langetermijnvisie. Heel effectief om te weten te komen of functionaliteiten goed werken en of processen goed doorlopen worden. Echter, wanneer er onduidelijkheid heerst over de fundamenten van de broncode is het lastig om een toekomstplan te kunnen ontwikkelen. Functioneel testen en functionaliteiten doorontwikkelen heeft voornamelijk te maken met de korte termijn – korte termijn bedrijfsstrategie, gericht op quick wins.

Wel een langetermijnvisie?

Wij pleiten voor een tweeledige aanpak. Naast de kortetermijnvisie is het van belang de langetermijnvisie van uw bedrijf door te laten sijpelen naar uw IT-strategie. Weet u wat de toekomstvastheid van uw software is?